פילה בקר על מצע גזר בזיגוג מתוק
חומרים :
400 גרם פילה בקר פרוס למדליונים
½ ק"ג גזר חתוך למקלות
½ כוס סוכר
100 גרם מחמאה
מיץ מתפוז אחד
1 מקל קינמון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים
אופן הכנה
מחממים סיר וממיסים את המחמאה מכניסים פנימה את הגזר ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה .
מכניסים פנימה את מיץ התפוזים ומקל הקינמון ומנמיכים את האש .
מבשלים על אש נמוכה תוך כדי יציקת נוזלי הבישול מעל הגזר כל מספר דקות .
מבשלים עד לריכוך הגזר והפיכת הנוזל לדרגת סירופ.
מתבלים את פילה הבקר במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס סוגרים במחבת חמה ומעבירים לתנור שחומם ל180 מעלות למשך 4-5 דקות .
להגשה- מניחים במרכז הצלחת מהגזר המזוגג ומעל מסדרים 4 מדליוני פילה בקר יוצקים מעל מסירופ הבישול מקשטים במקל קינמון ומגישים.
חומרים :
400 גרם פילה בקר פרוס למדליונים
½ ק"ג גזר חתוך למקלות
½ כוס סוכר
100 גרם מחמאה
מיץ מתפוז אחד
1 מקל קינמון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים
אופן הכנה
מחממים סיר וממיסים את המחמאה מכניסים פנימה את הגזר ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה .
מכניסים פנימה את מיץ התפוזים ומקל הקינמון ומנמיכים את האש .
מבשלים על אש נמוכה תוך כדי יציקת נוזלי הבישול מעל הגזר כל מספר דקות .
מבשלים עד לריכוך הגזר והפיכת הנוזל לדרגת סירופ.
מתבלים את פילה הבקר במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס סוגרים במחבת חמה ומעבירים לתנור שחומם ל180 מעלות למשך 4-5 דקות .
להגשה- מניחים במרכז הצלחת מהגזר המזוגג ומעל מסדרים 4 מדליוני פילה בקר יוצקים מעל מסירופ הבישול מקשטים במקל קינמון ומגישים.
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.